REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňky v cukru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Meruňky povařené v cukrovém roztoku.


Ingredience:
2 kgmeruněk
1 kgcukru
0,5 lvody
kyselina citronová
zavařovací sklenice s víčky

Postup:

1. Nepříliš měkké meruňky opereme, rozpůlíme a vypeckujeme (pokud někomu vadí drsná slupka, může plody spařit horkou vodou a oloupat)
2. Cukr svaříme s vodou a přitom nezapomeneme sbírat pěnu
3. Do nálevu přidáme připravené ovoce, chvíli povaříme, meruňky nesmíme rozvařit!
4. Meruňky vybereme na mísu, roztok dále povaříme, přidáme kyselinu citronovou nebo šťávu z jednoho citrónu
5. Meruňky do sklenic, zalijeme horkou šťávou, důkladně uzavřeme víčky a sklenice obrátíme dnem vzhůru, aby se víčka dobře chytla.

Doporučení:

Některé recepty z minulého století doporučovaly přidat k meruňkám do sklenic několik spařených a oloupaných meruňkových jader.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy