REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opečený amur na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené porce amura přelité omáčkou připravenou z vína, cibule, sardelové pasty, petrželky …


Ingredience:
1,5 kgamura
100 gmásla
100 mlsladkého vína
4 ksrajčat
1 ksmenší cibule
2 lžičkysardelové pasty
1/2 lžičkykari koření
několik lžic rybího vývaru
citonová šťáva z 1 ks citrónu
nastrouhaný muškátový květ
mletý černý pepř
čerstvá petrželka
sůl

Postup:

1. Očištěného amura nakrájíme na porce, ty důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a pak usušíme papírovou těrkou
2. Připravené rybí maso osolíme, posypeme pepřem a nasekanou petrželkou, opečeme je na rozpáleném másle, pak mírně podlijeme vývarem a chvíli podusíme
3. Na závěr hotového amura pokapeme citronovou šťávou
4. Na druhé pánvi na másle osmahneme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a kostičky rajčat, po chvíli přidáme trošičku sardelové pasty, nasekanou petrželku, okořeníme kari, muškátovým květem, vše zamícháme
5. Přilijeme víno, krátce povaříme, omáčku zjemníme máslem a přelijeme šťávou na kterém jsme opékali amura
6. Po chvíli vaření omáčku odstavíme, dle chuti osolíme a pak ji přecedíme na porce amura.

Poznámka:

Více o amurovi bílém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Amur bílý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy