REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opečený siven s česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Celé ryby opečené na pánvičce v oleji, dochucené rybím kořením, drceným kmínem a prolisovaným česnekem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssivena (asi 800 g)
4-6 ksstroužků česneku
4 ksplátky másla
3 lžičkykoření na ryby
2-3 lžičkydrceného kmínu
hrubozrnná sůl
hladká mouka
olej

Postup:

1. Očištěné a vykuchané ryby opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je osušíme papírovými ubrousky
2. Vnitřek ryby osolíme, posypeme drceným kmínem a kořením na ryby a vytřeme prolisovaným česnekem
3. Z venku ryby také osolíme, potřeme olejem a obalíme v hladké mouce
4. Olej rozehřejeme na pánvi s nepřilnavým dnem, vložíme připravené siveny a opékáme je z jedné strany tak 5 minut, pak ryby otočíme a přikryjeme poklicí, opékáme dalších 5 minut
5. Před dokončením na ryby položíme kousky másla a necháme je rozpustit.

Doporučení:

Takto připravené siveny servírujeme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou, jako další přílohu podáváme různě ochucené studené dresinky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy