REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omelety plněné houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omelety plněné houbami a špenátem, servírované přelité jogurtovou omáčkou.


Ingredience:
50 gmásla
8 ksvětších vajec
mletý pepř
sůl
Na náplň:
400 ghlívy ústřičné
400 glistového špenátu
mletý pepř
olej
sůl
Na omáčku:
300 gřeckého bílého jogurtu
50 gmletých mandlí
42 gdroždí
1 kscibule
4 lžíceolivového oleje
sůl

Postup:

1. Nejdříve připravíme omáčku; oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno necháme zesklovatět v pánvi na rozehřátém oleji, přidáme droždí, mícháme, dokud se nerozpustí, potom snížíme teplotu a dále mícháme dokud se droždí nezbarví dozlatova, pak přidáme mleté mandle, pánev odstavíme, ihned přimícháme bílý jogurt, osolíme a omáčku necháme stát
2. V šálku rozšleháme 2 vejce s trochou soli i pepřem, nalijeme na rozehřátou pánev vytřenou čtvrtinou másla a když začne omeleta po obvodu zlátnout, otočíme ji, opečeme z druhé strany a přendáme na talíř, stejným způsobem upečeme ze zbylých vajec i másla další tři omelety
3. Očištěnou hlívu nakrájíme na menší kousky, opečeme na rozehřátém oleji, dusíme asi 5 minut, osolíme, opepříme, přidáme na široké nudličky nakrájený špenát a mícháme, dokud listy špenátu nezavadnout
4. Směs podle chuti přisolíme, rozdělíme na omelety, každou přelijeme omáčkou, složíme do šátečku a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy