Omelety plněné houbami a špenátem, servírované přelité jogurtovou omáčkou.
Ingredience:
50 g | másla |
8 ks | větších vajec |
mletý pepř | |
sůl | |
Na náplň: | |
400 g | hlívy ústřičné |
400 g | listového špenátu |
mletý pepř | |
olej | |
sůl | |
Na omáčku: | |
300 g | řeckého bílého jogurtu |
50 g | mletých mandlí |
42 g | droždí |
1 ks | cibule |
4 lžíce | olivového oleje |
sůl |
Postup:
1. Nejdříve připravíme omáčku; oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno necháme zesklovatět v pánvi na rozehřátém oleji, přidáme droždí, mícháme, dokud se nerozpustí, potom snížíme teplotu a dále mícháme dokud se droždí nezbarví dozlatova, pak přidáme mleté mandle, pánev odstavíme, ihned přimícháme bílý jogurt, osolíme a omáčku necháme stát
2. V šálku rozšleháme 2 vejce s trochou soli i pepřem, nalijeme na rozehřátou pánev vytřenou čtvrtinou másla a když začne omeleta po obvodu zlátnout, otočíme ji, opečeme z druhé strany a přendáme na talíř, stejným způsobem upečeme ze zbylých vajec i másla další tři omelety
3. Očištěnou hlívu nakrájíme na menší kousky, opečeme na rozehřátém oleji, dusíme asi 5 minut, osolíme, opepříme, přidáme na široké nudličky nakrájený špenát a mícháme, dokud listy špenátu nezavadnout
4. Směs podle chuti přisolíme, rozdělíme na omelety, každou přelijeme omáčkou, složíme do šátečku a ihned podáváme.