REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omeleta s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječné omelety plněné směsí z hub a kobásy.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
250 gostravské klobásy
120 ghlívy ústřičné
120 gžampiónů
0,5 dlvývaru
8 ksvajec
2 ksoloupané stroužky
česneku
2 ksjarní cibulky
2 lžíceolivového oleje
2 lžíceprotlaku
1 lžičkalistů tymiánu
sůl

Postup:

1. Houby a klobásu a česnek nakrájíme na plátky, cibulku na kolečka
2. Na rozpáleném oleji orestujeme houby, pak přidáme klobásu a cibuli, jakmile nám česnek začne zlátnout, doplníme směs o česnek, protlak a lístky tymiánu
3. Promícháme, přilijeme trochu vývaru a chvíli podusíme
4. Vejce po dvou kusech rozkvedláme se solí a pak je vlijeme na rozpálenou pánev lehce vytřenou olejem, když začnou vejce tuhnout, omeletu obrátíme a opečeme z druhé strany
5. Vaječnou omeletu opatrně sesuneme na talíř, naplníme horkou houbovou směsí, přehneme na polovinu a následně na čtvrtinu
6. Ihned podáváme.

Doporučení:

Místo žampiónů můžeme použít i jiné čerstvé houby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy