Vaječné omelety plněné směsí z hub a kobásy.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
250 g | ostravské klobásy |
120 g | hlívy ústřičné |
120 g | žampiónů |
0,5 dl | vývaru |
8 ks | vajec |
2 ks | oloupané stroužky |
česneku | |
2 ks | jarní cibulky |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | protlaku |
1 lžička | listů tymiánu |
sůl |
Postup:
1. Houby a klobásu a česnek nakrájíme na plátky, cibulku na kolečka
2. Na rozpáleném oleji orestujeme houby, pak přidáme klobásu a cibuli, jakmile nám česnek začne zlátnout, doplníme směs o česnek, protlak a lístky tymiánu
3. Promícháme, přilijeme trochu vývaru a chvíli podusíme
4. Vejce po dvou kusech rozkvedláme se solí a pak je vlijeme na rozpálenou pánev lehce vytřenou olejem, když začnou vejce tuhnout, omeletu obrátíme a opečeme z druhé strany
5. Vaječnou omeletu opatrně sesuneme na talíř, naplníme horkou houbovou směsí, přehneme na polovinu a následně na čtvrtinu
6. Ihned podáváme.
Místo žampiónů můžeme použít i jiné čerstvé houby.