Další recept na levnou večeři, tentokrát ze zbylého houskového knedlíku, salámu, cibule a vajíček.
Ingredience:
Rozpis na 2 omelety: | |
8 ks | zbylých plátků houskových knedlíků |
4 ks | vejce |
1 ks | cibule |
100 g | salámu (nemusí být) |
50 g | másla nebo oleje |
mletá červená paprika | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na tuku na pánvi osmahneme polovinu usekané cibule
2. Přidáme polovinu knedlíků nakrájených na kostičky, osolíme a opečeme, pak přidáme část nadrobno pokrájeného salámu
3. Nakonec vše zalijeme polovinou rozšlehaných a mírně osolených vajíček, povrch posypeme mletou paprikou a pepřem, až vajíčka ztuhnou, omeletu opatrně vyjmeme a postup ještě jednou zopakujeme
4. Omelety na talířích můžeme ozdobit sekanou zelenou petrželkou a posypat nastrouhaným sýrem.
Omelety podáváme například s kyselou okurkou nebo hlávkovým salátem.