REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený bramborák se sýrem a salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborák upečený v troubě dozlatova, podávaný s ochuceným ředkvičkovým salátem.


Ingredience:
Na bramborák:
800 gsyrových brambor
400 gpolotvrdého sýra
100 gšalotky
8 ksstroužků česneku
olej a strouhanka na plech
mletý pepř
majoránka
olej nebo sádlo na potření
sůl
Na salát:
4 ksvařených vajíček na hniličku
1 kssvazku ředkviček
1 ksřímského salátu
nasekaná pažitka
Na dresink:
2 lžíceolivového oleje
1 lžíceestragonového octa
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na hrubo, přidáme na jemno nastrouhaný sýr, oloupané na jemno nasekané stroužky česneku a oloupanou na drobno nakrájenou šalotku, podle chuti přidáme majoránku, mletý pepř, sůl a vše dobře promícháme
2. Bramborovou hmotu rovnoměrně rozetřeme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech, hodně potřeme olejem nebo sádlem a pečeme v troubě při 160 °C zhruba 30 minut
3. Mezitím opereme salát a necháme okapat, omyté ředkvičky nakrájíme na čtvrtky a v míse smícháme s na drobno nasekanou pažitkou a dresinkem připraveným smícháním olivového oleje s octem, špetkou cukru a soli, ozdobíme vařenými částečně nakrojenými vejci
4. Pečený bramborák nakrájíme a podáváme s ředkvičkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

Pečete vlastní vánoční cukroví, nebo si ho kupujete?

Tak se přiznejte, jak to letos bude u vás doma s cukrovím. Upečete si ho, nebo ho raději koupíte? A pokud koupíte, dáte letos více jak 1000,- Kč za cukroví, nebo snad tolik ne?

číst dále ...

K oslavám patří dort. Upečte si jeden ke stoletému výročí želatinových bonbonů

Blíží se prosinec a s ním i sváteční atmosféra. Letošní poslední měsíc v roce bude speciální i pro společnost Haribo, která 13. prosince oslaví 100. výročí svého založení. Seznamte se s její dlouhou historií a připravte si spolu s námi speciální narozeninový dort, vždyť takové jubileum si oslavu zaslouží.

číst dále ...

Mák, dýně a mrkev – 3 podzimní recepty na podporu imunitu

Zatímco pro někoho je podzim časem dlouhých procházek a večerů u krbu s knihou, pro ty se slabší imunitou nastává čas viróz a nekončící rýmy. Zde je několik receptů z lokálních surovin, které zpříjemní podzimní dny a zároveň prospějí zdraví i imunitnímu systému.

číst dále ...

Jaké cukroví by upekla maková panenka?

K Vánocům patří dobré jídlo a sladké cukroví, které hospodyňky připravují i týdny dopředu. V některých rodinách se předávají recepty na cukroví z generace na generaci a každý rok se opakují. Ani milovníkům tradic však neuškodí občas vyzkoušet něco jiného. Zkusili jste už někdy přidat do cukroví mák? Dříve mu byla dokonce přisuzována ochranitelská moc a byl považován za symbol bohatství a prosperity. Jeho typická chuť dodá i tradičnímu cukroví zajímavý šmrnc.

číst dále ...

5 receptů na nepečené cukroví, které by nemělo na vaši vánoční tabuli chybět

Nemáte čas na pečení cukroví? Nevadí, zkuste nepečené varianty vánočních cukrovinek. Nebudete muset sedět hodiny u trouby a hlídat, aby se nepřipálily, a zamilujete si je pro jejich jednoduché zpracování. Nepečené druhy jsou velmi oblíbené také161 u dětí, které vám s jejich přípravou určitě rády pomohou.

číst dále ...

Bagetu za odběr: Bageterie Boulevard hledá v kampani nové dárce krevní plazmy

Bageterie Boulevard ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí ve Střešovicích spouští kampaň na podporu dárců krve a krevní plazmy. Za každé darování nabízí firma dárcům voucher na jednu Rychlovku k doplnění energie po odběru. Cílem kampaně je nejen zvýšit počet dárců, ale také povědomí o důležitosti odběrů krve a jejích složek a v současné době i tzv. rekonvalescentní plazmy, tedy plazmy obsahující protilátky od osob, které prodělaly infekci SARS-CoV-2 nebo onemocnění covid-19. Tato plazma se podává hospitalizovaným pacientům se středně závažným a těžším průběhem onemocnění covid-19 a díky obsaženým protilátkám zabraňuje množení viru v těle a pomáhá při léčbě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy