Bramborák upečený v troubě dozlatova, podávaný s ochuceným ředkvičkovým salátem.
Ingredience:
Na bramborák: | |
800 g | syrových brambor |
400 g | polotvrdého sýra |
100 g | šalotky |
8 ks | stroužků česneku |
olej a strouhanka na plech | |
mletý pepř | |
majoránka | |
olej nebo sádlo na potření | |
sůl | |
Na salát: | |
4 ks | vařených vajíček na hniličku |
1 ks | svazku ředkviček |
1 ks | římského salátu |
nasekaná pažitka | |
Na dresink: | |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | estragonového octa |
špetka cukru | |
sůl |
Postup:
1. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na hrubo, přidáme na jemno nastrouhaný sýr, oloupané na jemno nasekané stroužky česneku a oloupanou na drobno nakrájenou šalotku, podle chuti přidáme majoránku, mletý pepř, sůl a vše dobře promícháme
2. Bramborovou hmotu rovnoměrně rozetřeme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech, hodně potřeme olejem nebo sádlem a pečeme v troubě při 160 °C zhruba 30 minut
3. Mezitím opereme salát a necháme okapat, omyté ředkvičky nakrájíme na čtvrtky a v míse smícháme s na drobno nasekanou pažitkou a dresinkem připraveným smícháním olivového oleje s octem, špetkou cukru a soli, ozdobíme vařenými částečně nakrojenými vejci
4. Pečený bramborák nakrájíme a podáváme s ředkvičkovým salátem.