REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený bramborák se sýrem a salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborák upečený v troubě dozlatova, podávaný s ochuceným ředkvičkovým salátem.


Ingredience:
Na bramborák:
800 gsyrových brambor
400 gpolotvrdého sýra
100 gšalotky
8 ksstroužků česneku
olej a strouhanka na plech
mletý pepř
majoránka
olej nebo sádlo na potření
sůl
Na salát:
4 ksvařených vajíček na hniličku
1 kssvazku ředkviček
1 ksřímského salátu
nasekaná pažitka
Na dresink:
2 lžíceolivového oleje
1 lžíceestragonového octa
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na hrubo, přidáme na jemno nastrouhaný sýr, oloupané na jemno nasekané stroužky česneku a oloupanou na drobno nakrájenou šalotku, podle chuti přidáme majoránku, mletý pepř, sůl a vše dobře promícháme
2. Bramborovou hmotu rovnoměrně rozetřeme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech, hodně potřeme olejem nebo sádlem a pečeme v troubě při 160 °C zhruba 30 minut
3. Mezitím opereme salát a necháme okapat, omyté ředkvičky nakrájíme na čtvrtky a v míse smícháme s na drobno nasekanou pažitkou a dresinkem připraveným smícháním olivového oleje s octem, špetkou cukru a soli, ozdobíme vařenými částečně nakrojenými vejci
4. Pečený bramborák nakrájíme a podáváme s ředkvičkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy