REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omeleta s hřiby a chřestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Letní vaječná omeleta s orestovanými plátky hřibů, kousky chřestu, posypaná petrželkou, kořeněná sladkou paprikou, pepřem a solí.


Ingredience:
200 gchřestu
150 ghřibů - dubový smrkový atd.
1 lžícenasekané petrželky
4 ksvejce
červená paprika
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Hřiby očistíme a nakrájíme na plátky
2. Chřest ve spodní části oloupeme, nakrájíme na 5 cm kousky, povaříme v mírně osolené vodě, nejprve vložíme stonky, vaříme 1 minutu, před koncem na 30 vteřin špičky
3. Chřest slijeme, necháme okapat
4. Vejce rozšleháme se solí a pepřem
5. V pánvi rozehřejeme máslo, plátky hřibů, osolíme a opečeme krátce z obou stran
6. Vložíme kousky chřestu, na pánvi promícháme se hřiby, zalijeme rozmíchanými vejci, posypeme petrželkou, sladkou paprikou, přikryjeme pokličkou a omeletu necháme ztuhnout
7. Podáváme samotné nebo s pečivem.

Poznámka:

Text foto D. Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy