Rychlý pokrm pro vegetariány z červených fazolí, kukuřice a dalších ingrediencí.
Ingredience:
800 g | nakládaných rajčat v konzervě |
800 g | červených sterilizovaných fazolí v konzervě |
125 g | sterilizované kukuřice |
2 lžičky | chilli koření |
2 lžičky | olivového oleje |
1 lžička | cukru krupice |
2 lžíce | rajčatového pyré |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | velké červené papriky |
Na ozdobu: | |
1 lžíce | nasekaná hladkolistá pretrželka |
1 ks | avokáda |
Postup:
1. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji za stálého míchání opékáme do změknutí oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané utřené stroužky česneku
2. Pak vmíchámeočištěnou na nudličky nakrájenou papriku, chilli koření a opékáme ještě asi 3 minuty, dokud paprika nezměkne
3. Potom přidáme rajčatové pyré, nakládaná rajčata, okapané červené fazole i kukuřice, krupicový cukr, promícháme, přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a necháme probublávat, dokud vše nezměkne a nezhoustne
4. Servírujeme s uvařenou rýží, ozdobené na jemno nasekanou petrželkou a oloupaným na dílky nakrájeným avokádem.