Snadná a rychlá omáčka ze sušených rajčat, smetany a červeného vína. Zjemněná kouskem másla a ochucená bazalkou.
Ingredience:
8 ks | sušených, v oleji naložených rajčat |
2 lžíce | oleje ze sušených rajčat |
2 lžičky | nasekané čerstvé bazalky |
1 lžička | studeného másla |
250 ml | smetany ke šlehání |
1 dl | červeného vína |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Sušená rajčata nakrájíme na drobno a opečeme na olej asi 5 minut
2. Pak přidáme červené víno a necháme je odpařit
3. Osolíme, opepříme a přilijeme smetanu
4. Redukujeme, dokud směs nezhoustne, poté ji stáhneme z ohně a zjemníme lžičkou másla
5. Přidáme čerstvou nasekanou bazalku a omáčkou přeléváme grilované maso, ryby nebo zeleninu.
Pro výraznější chuť můžeme přidat kapary. Pokud nemáme bazalku čerstvou, použijeme sušenou.