REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka ze sušených rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Snadná a rychlá omáčka ze sušených rajčat, smetany a červeného vína. Zjemněná kouskem másla a ochucená bazalkou.


Ingredience:
8 kssušených, v oleji naložených rajčat
2 lžíce oleje ze sušených rajčat
2 lžičkynasekané čerstvé bazalky
1 lžička studeného másla
250 ml smetany ke šlehání
1 dlčerveného vína
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Sušená rajčata nakrájíme na drobno a opečeme na olej asi 5 minut
2. Pak přidáme červené víno a necháme je odpařit
3. Osolíme, opepříme a přilijeme smetanu
4. Redukujeme, dokud směs nezhoustne, poté ji stáhneme z ohně a zjemníme lžičkou másla
5. Přidáme čerstvou nasekanou bazalku a omáčkou přeléváme grilované maso, ryby nebo zeleninu.

Doporučení:

Pro výraznější chuť můžeme přidat kapary. Pokud nemáme bazalku čerstvou, použijeme sušenou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy