REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka sabayone

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato vínová omáčka se skvěle hodí jako příloha k pečeným dezertům.


Ingredience:
100 gcukru moučka
4 ksvejce
0,2 lsektu
0,1 lvína marsala (italské dezertní víno)

Postup:

1. Z vajíček oddělíme žloutky od bílků
2. Žloutky spolu s cukrem, vínem marsala a sektem dáme do mísy a vše společně vyšleháme ve vodní lázni
3. Teplou omáčku ihned podáváme.

Doporučení:

Víno marsala lze nahradit jiným sladkým dezertním vínem.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy