REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka puttanesca II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka ze slunné Itálie vhodná jako příloha k těstovinám.


Ingredience:
6 ksrajčat
6 ksfiletů z ančoviček
2-3 ksstroužky česneku
1 ksmenší chilli papričky
2 hrstičerných oliv
1,5 lžícekaparů
60 mlolivového oleje
mletý černý pepř
sůl
bazalkové listy na ozdobu

Postup:

1. Na středně velkém plameni rozehřejeme olivový olej ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem
2. Přidáme jemně nasekaný česnek a nasekanou chilli papričku zbavenou semínek, 1-2 minuty restujeme
3. Přidáme omytá, nahrubo nakrájená rajčata a za stálého míchání restujeme dalších 5 minut
4. Přihodíme olivy, ančovičky a kapary, vše osolíme a dochutíme černým mletým pepřem
5. Omáčku puttanesca servírujeme s těstovinami zdobenou listy bazalky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy