Teplá omáčka ze slunné Itálie vhodná jako příloha k těstovinám.
Ingredience:
6 ks | rajčat |
6 ks | filetů z ančoviček |
2-3 ks | stroužky česneku |
1 ks | menší chilli papričky |
2 hrsti | černých oliv |
1,5 lžíce | kaparů |
60 ml | olivového oleje |
mletý černý pepř | |
sůl | |
bazalkové listy na ozdobu |
Postup:
1. Na středně velkém plameni rozehřejeme olivový olej ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem
2. Přidáme jemně nasekaný česnek a nasekanou chilli papričku zbavenou semínek, 1-2 minuty restujeme
3. Přidáme omytá, nahrubo nakrájená rajčata a za stálého míchání restujeme dalších 5 minut
4. Přihodíme olivy, ančovičky a kapary, vše osolíme a dochutíme černým mletým pepřem
5. Omáčku puttanesca servírujeme s těstovinami zdobenou listy bazalky.