REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka Napoletana

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka z rajčat vhodná k těstovinám.


Ingredience:
1,5 kgrajčat
3-4 ksstroužky česneku
2 ksbobkového listu
1 ksvětší cibule
2 lžíceolivového oleje
1-2 lžičkycukru
parmazán a listy bazalky na ozdobu
voda

Postup:

1. Rajčata dáme do mísy a zalijeme vroucí vodou, po 30 sekundách vodu slijeme, rajčata ochladíme ve studené vodě, osušíme je, oloupáme, přepůlíme a zbavíme semínek, nahrubo nasekáme
2. Olivový olej rozehřejeme v hrnci, přidáme očištěnou a nasekanou cibuli a česnek, po 5 minutách přidáme rajčata, cukr, bobkový list
3. Vše přivedeme k varu, pak snížíme teplotu zdroje, hrnec zpola přikryjeme poklicí a vaříme 1 hodinu, občas promícháme
4. Osolíme, dochutíme pepřem
5. Omáčku servírujeme s těstovinami zdobenou nastrouhaným parmazánem a listy bazalky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy