Teplá omáčka z rajčat vhodná k těstovinám.
Ingredience:
1,5 kg | rajčat |
3-4 ks | stroužky česneku |
2 ks | bobkového listu |
1 ks | větší cibule |
2 lžíce | olivového oleje |
1-2 lžičky | cukru |
parmazán a listy bazalky na ozdobu | |
voda |
Postup:
1. Rajčata dáme do mísy a zalijeme vroucí vodou, po 30 sekundách vodu slijeme, rajčata ochladíme ve studené vodě, osušíme je, oloupáme, přepůlíme a zbavíme semínek, nahrubo nasekáme
2. Olivový olej rozehřejeme v hrnci, přidáme očištěnou a nasekanou cibuli a česnek, po 5 minutách přidáme rajčata, cukr, bobkový list
3. Vše přivedeme k varu, pak snížíme teplotu zdroje, hrnec zpola přikryjeme poklicí a vaříme 1 hodinu, občas promícháme
4. Osolíme, dochutíme pepřem
5. Omáčku servírujeme s těstovinami zdobenou nastrouhaným parmazánem a listy bazalky.