REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka arrabbiata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka z nakládaných rajčat, rajčatového pyré, česneku, chilli … skvělá jako příloha k těstovinám.


Ingredience:
400 gnakládaných rajčat
40 grukoly
3 kschilli papričky
2-3 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
2 lžíceolivového oleje
2 lžíceoregana
1 lžícerajčatového pyré
2 lžičkybalzamikového octa
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Olivový olej necháme rozpálit na středně velkém plameni
2. Přidáme očištěnou, nasekanou cibuli a česnek, restujeme 3 minuty
3. Přidáme chilli papričky zbavené jadřinců a nasekané na jemno, rajčatové pyré a po minutě také nakládaná rajčata včetně nálevu
4. Za občasného míchání vaříme asi 15 minut
5. Nakonec do omáčky vmícháme ocet, oregano a pepř, osolíme ji
6. Omáčku servírujeme s těstovinami zdobené rukolou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy