REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italský velikonoční chléb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí chléb servírovaný na Velikonoce v Itálii.


Ingredience:
310 gpolohrubé mouky
180 gnastrouhaného sýru tipu Romano
15 gzměklého másla
14 gsuchých kvasnic
6 ksvajec
240 mlteplého mléka
1 lžičkasoli

Postup:

1. V malé misce v teplém mléce necháme vzejít kvasnice, což bude trvat cca 10 minut
2. Máslem lehce vymažeme dvě menší formy na chlebíček (velikost asi 23 x 13 cm)
3. Ve velké míse smícháme mouku se sýrem, vzejitým kváskem, solí, máslem a mírně našlehanými vejci
4. Těsto rozdělíme do forem a zakryté utěrkou necháme 40-60 minut, až těsto zdvojnásobí svůj objem 5. V troubě vyhřáté na 180 °C, pečeme tak 60 minut, až budou chleby pěkně zlatavé
6. Horké chleby vyklopíme a necháme vychladnout nejlépe na mřížce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy