REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okurkový salát s majonézou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salátové okurky nakrájené na plátky s ochucenou rozšlehanou majonézou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
400 gsalátové okurky
150 gmajonézy
1 kscibule
mletý pepř
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Salátové okurky oloupeme, zbavíme hořkých částí, opláchneme a nastrouháme na tenké plátky
2. Do mísy dáme nastrouhané okurky, na kolečka nakrájenou cibuli a zlehka promícháme se zálivkou připravenou z rozšlehané majonézy, soli, cukru, mletého pepře a octa
3. Salát uchováváme v chladu.

Doporučení:

Zálivky do salátu nedáváme mnoho, abychom ji stačili se zeleninou sníst, protože do ní vyluhují vitamíny.

Poznámka:

Zeleninu můžeme ochucovat místo octa citrónovou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy