REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okurkový salát s majonézou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný okurkový salát vhodný jako příloha například k pečeným nebo grilovaným masům.


Ingredience:
1 ksdelší salátové okurky nebo dvě menší
1 kscitrónu
1 lžičkahořčice
100 gmajonézy
zelená petržel
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Oloupanou okurku rozpůlíme, lžičkou vydlabeme, odstraníme jádra a nakrájíme na kostky nebo tvořítkem vykrajujeme kuličky
2. Kostky nebo kuličky spojíme majonézou, kterou osolíme, osladíme, ochutíme hořčicí a zakápneme citronovou šťávou
3. Salát podáváme na hlubokém misce dobře vychlazený, povrch hustě posypeme sekanou zelenou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy