REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okoun zapečený s rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V zapékací misce zapečené kousky okouna spolu s osmahnutou cibulkou, povařenou rýží a rajčaty.


Ingredience:
600 gokouna
160 grýže
80 gmásla
8 ksrajčat
2 kscibule
pepř
sůl

Postup:

1. Drobné kousky ryb osolíme a okořeníme pepřem
2. Na jemno nakrájenou cibuli osmahneme na části másla
3. Rýži chvíli povaříme v osolené vodě a přecedíme
4. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme polovinu rýže, na ni poklademe ryby, kolečka cibule a plátky rajčat, povrch posypeme druhou částí rýže
5. Na závěr přidáme kousky másla a zapékáme, v troubě vyhřáté na 200 °C tak dlouho, až bude rýže měkká.

Poznámka:

Více o okounovi říčním najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Okoun říční.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy