REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okoun s rýžovými kroketami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné filety z okouna opečené dozlatova, podávané s pečenými rýžovými kroketami a omáčkou z bílého vína.


Ingredience:
600 gfiletů z okouna
200 gdivoké rýže
120 gpórku
80 gmásla
4 lžícepolohrubé mouky
2 lžícehladké mouky
2 lžíceoleje
1 lžícenasekané petrželky
1 lžičkakari koření
1 ksvejce
šťáva z 1 citronu
voda
sůl
Na omáčku:
250 mlsmetany 30%
250 mlbílého vína
2 lžíceostré hořčice
1 lžícehladké mouky
50 gmásla
2 ksšalotky

Postup:

1. Ve vroucí osolené vodě uvaříme propláchlou rýži doměkka, scedíme a necháme okapat
2. Očištěný pórek nakrájený na nudličky krátce podusíme na 30 g másla a osolíme, pak přendáme do mísy, přidáme uvařenou rýži, rozklepnuté vejce, polohrubou mouku, osolíme, promícháme a necháme asi 10 minut odpočinout
3. Očištěnou filety z okouna osolíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme ji ve směsi hladké mouky, nadrobno nasekané petrželky, kari koření a zvolna opečeme po obou stranách na zbylém rozpuštěném másle dozlatova
3. Z rýžové hmoty tvoříme válečky, lehce je zmáčkneme, poklademe na olejem vymaštěný plech a pečeme v troubě při 160 °C asi 20 minut
4. Mezitím si uděláme omáčku tak, že očištěnou nadrobno nakrájenou šalotku necháme zesklovatět na lžíci rozpuštěného másla, pak ji zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vínem, přidáme hořčici, zbylé máslo, smetanu, za občasného promíchání povaříme asi 20 minut a podle chuti osolíme
5. Rybu podáváme s rýžovými kroketami a omáčkou z bílého vína.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy