REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okounek zapečený ve formě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvaření okounci (okounek pstruhový případně okoun říční) vykostění a usekaní nadrobno, zapečení ve formě spolu se zakysanou smetanou, kapary, vejci a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
800 gokounka pstruhového případně okouna říčního
40 gmásla
20 gkaparů
20 goleje
100 mlzakysané smetany
3 ksvejce
1 kscibule
rybí vývar
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné a vykuchané okouny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka
2. Povařené maso vykostíme a usekáme nadrobno
3. Přidáme smetanu, část rozpuštěného másla, na jemno nasekanou cibuli a kapary, lehce ušlehaná vejce, pepř, sůl a rybí vývar
4. Vše dobře promícháme a spojíme
5. Formu vymazanou olejem naplníme připravenou rybí směsí a dáme do trouby vyhřáté na 170-180 °C
6. Pozvolna zapékáme, na závěr pečení přidáme lupínky zbylého másla a pokrm dopečeme.

Poznámka:

Více o okounovi říčním najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Okoun říční, článek o okounkovi pstruhovém najdete zde: Okounek pstruhový.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy