REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okoun s cibulovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykuchaní okouni naplnění nastrouhanou cibulí smíchanou se solí a pepřem, opečení na oleji dozlatova.


Ingredience:
800 gokouna (4-8 kusů)
120 goleje
4 ksvětší cibule
citrónová šťáva
polohrubá mouka
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné okouny rozřízneme ve hřbetě, u každého odstraníme páteř a vykucháme
2. Vnitřek ryb pokapeme citrónovou šťávou a necháme 20 minut odležet
3. Cibuli nastrouháme a promícháme se solí a pepřem, okouny mírně naplníme a zašijeme
4. Ryby obalíme v mouce a opečeme v rozehřátém oleji na pánvičce dozlatova.

Poznámka:

Více o okounovi říčním najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Okoun říční.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy