REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ohnivé kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí křidélka upečená v troubě na cibuli, dochucená solí, pepřem, medem a chilli, podlitá černým pivem, ke konci pečení vytažená, šťáva zaprášená jíškou, křidélka pak ještě chvíli zapečená. Jedna z variant přípravy pečeného kuřete ze seriálu „Ohnivé kuře“, vysílaného na TV Prima.


Ingredience:
1-1,5 kgkuřecích křidélek
2-3 kscibule
0,5 lčerného piva
1-2 lžícehladké mouky na jíšku
1 lžícemásla
tuk na vymazání pekáčku nebo olej
chilli
med
pepř
sůl

Postup:

1. V menším hrnci na rozpuštěném másle zpěníme hladkou mouku, mícháme, připravíme si jíšku
2. Do tukem vymazaného pekáčku nasypeme oloupanou, na kostičky pokrájeno cibuli
3. Omytá, osušená křidélka osolíme, okořeníme pepřem a chilli, vložíme do pekáčku na cibuli, zakápneme medem a podlijeme černým pivem
4. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C
5. Pečeme, až kuřecí křidélka pěkně zezlátnou
6. Ke konci pečení pekáček vytáhneme z trouby, křidléka přendáme na talíř, šťávu z výpeku dolijeme pivem, zahustíme jíškou, omáčku pak za stálého míchání chvíli provaříme na zdroji tepla
7. Nakonec křidélka vrátíme zpět do pekáčku a dáme je ještě na pár minut do trouby zapéci.

Doporučení:

Servírujeme s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným pivem.

Poznámka:

Přímo v seriálu tam nedávali ani med ani chilli, kořenili oblíbeným kořením na pečené kuřecí maso a zahušťovali moukou, ne jíškou. Také tomuto receptu neříkali ohnivé kuře ale opilé kuře.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy