REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Odlehčené kuře na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Projekt Zrozeno v EU přináší ve spolupráci s food blogerkou Barborou Charvátovou recept z kvalitního drůbežího masa – kuře na paprice.


Ingredience:
Na 3 porce budeme potřebovat:
3 ksporce kuřete (například horní stehna nebo paličky)
1 ksvelká mrkev
1 ksvelká cibule
1/2 ksvětší červené papriky
cca 1 lžičkamleté sladké papriky
50-100 mlplnotučného mléka
libovolné koření dle chuti (použila jsem směs kmínu, pepře, majoránky a sušeného česneku)
olej dle potřeby
sůl dle chuti

Postup:
  1. S přípravou receptu začněte nejlépe den předem, kdy si naložíte kuře do směsi koření a soli. Není to nutné, nicméně když dáte masu alespoň den na marinování, krásně všechny chutě nasaje a bude chutnat daleko lépe. Nicméně pokud vás tlačí čas, prostě maso osolte, okořeňte a pracujte s ním hned.
  2. Dno pekáče vytřete troškou oleje nebo jiného tuku a dejte na něj okořeněné maso. Přidejte očištěnou a na kostky nakrájenou cibuli a mrkev. Papriku do pekáče vložte celou jak je – čili jednu půlku. Podlijte přibližně 1 dcl vody (aby bylo kuře tak na 1 centimetr ponořené), přiklopte poklicí a pečte cca 45 minut v troubě vyhřáté na 180°C (horkovzdušná).
  3. V případě potřeby dolijte vodu, ale uvedené množství by mělo stačit. Poté poklici sundejte a dopečte ještě přibližně čtvrt hodiny, dokud nezezlátne kuřeti kůrčička.
  4. Upečené kuře vyjměte a odložte stranou. Papriku díky upečení teď můžete jednoduše sloupnout od slupky, případně si k tomu můžete pomoci i stažením vidličkou. Zbytek pekáče, tedy zeleninu i s výpekem, přemístěte do mixéru.
  5. Přidejte mletou červenou papriku, případně ještě i sůl, a rozmixujte na omáčku. Tu pak zjemněte mlékem podle toho, jak moc máte rádi omáčku krémovou a kolik vody se vám vypeklo.
  6. Podávat můžete například s rýží, těstovinami, kuskusem či domácím špaldovým knedlíkem.
Doporučení:

Zdroj a více informací na: www.zrozeno.eu

Poznámka:

O projektu „Zrozeno v EU“ – Projekt Zrozeno v EU je informačním a edukačním projektem Agrární komory ČR. Cílem projektu je informovat širokou veřejnost o kvalitě produkce potravin ve státech Evropské unie. Projekt Zrozeno v EU zahrnuje 5 hlavních kategorií potravin: maso a masné výrobky, mléko a mléčné výroby, ovoce a zelenina, oleje a neposlední řadě vína. Komunikační aktivity jsou zaměřeny na české a slovenské spotřebitele. Projekt Zrozeno v EU podpořila finančně ze 70 % Evropská unie.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy