REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Odlehčená verze Caesar salátu s květákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Caesar salát je dnes milovníkům dobré kuchyně notoricky známý. My tu ale máme jeho netradiční verzi z římského salátu a květáku a to navíc v bio kvalitě.


Ingredience:
2 ksbio kuřecí prsa
2 ksfilety z ančoviček
1 ksbio římský salát
1 ksmenší bio červená cibule
1 ksbio citrón
1/2 ks (cca 300 g)menšího bio květáku
50 gbio parmazánu
4 plné lžícebio jogurtu
2 lžícebio olivového oleje
1 lžícebio bílého vinného octa
1 lžičkaWorcestrové omáčky
1/2 lžičkybio hořčice
1 svazekbio rozmarýnu
volitelné: 1 krajíc bio celozrnného chleba nebo jiného bio pečiva
sůl

Postup:
  1. Jemně nastrouhejte citronovou kůru a parmazán do velké mísy. Přidejte pokrájené ančovičky, jogurt, hořčici a Worcestrovou omáčku. Vymačkejte do mísy šťávu z poloviny citrónu, přidejte 1 polévkovou lžíci octa a 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje a promíchejte tak, aby vznikl dresing.
  2. Rozpulte cibuli, nakrájejte ji na tenké plátky a promíchejte ji s dresingem. Květák rozdělte na růžičky a ty pak nakrájejte na velmi tenké plátky, můžete na to použít elektrický kráječ. Římský salát natrhejte rukou a společně s květákem vsypte do mísy k dresingu. Prozatím nemíchejte.
  3. Vlijte 1 lžičku olivového oleje na pánev a nechte ho rozpálit na středním plamenu. Natrhejte rozmarýnové listy, vtiskněte je do kuřecích prsou a lehce je osolte po obou stranách. Maso vložte na rozpálený olej a orestujte ho z každé strany dozlatova tak, aby bylo uvnitř dodělané.
  4. Chléb nakrájejte na kostky, které můžete společně s kuřecím masem orestovat. Smíchejte nyní salát s dresingem a osolte podle chuti. Nakrájejte kuřecí maso na plátky a rozložte je společně s krutony navrch.
Doporučení:

Recept k článku: Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy