Levný, přesto chutný recept na pečenou nádivku od naší čtenářky paní Maruš. Slaný dezert!
Ingredience:
10 ks | rohlíků |
5 ks | vajec |
1 ks | svazek zelené petržele |
200 g | uzeného špeku (anglické slaniny, měkkého salámu) |
sůl | |
tuk na vymazání pekáče | |
strouhanka na vysypání pekáče |
Postup:
1. Housky nakrájíme na drobné kousky, na ně rozklepneme vejce, zamícháme a podle potřeby přidáme vodu aby se housky namočily
2. Pak přidáme nadrobno nakrájený špek (slaninu nebo salám) a jemně nasekanou petrželovou nať
3. Všechnu směs důkladně promícháme a dáme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč
4. Pečeme na asi 180 °C cca 40-50 minut.
Tuto nádivku doma ukrajujeme a jíme jako buchtu. Může se jíst teplá i studená. Místo vody můžeme dát mléko je to chutnější.
Poznámka:Nádivku používám i na kuře nebo králíka, které rozdělám na jednotlivé porce upečeme do poloměkka, pak přikryjeme nádivkou a dopečeme. Také můžeme použít tuto nádivku jako náplň do bůčku s nádivkou nebo do telecího hrudí, prostě do všeho do čeho se nádivka dává.