REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obyčejná nádivka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Levný, přesto chutný recept na pečenou nádivku od naší čtenářky paní Maruš. Slaný dezert!


Ingredience:
10 ksrohlíků
5 ksvajec
1 kssvazek zelené petržele
200 guzeného špeku (anglické slaniny, měkkého salámu)
sůl
tuk na vymazání pekáče
strouhanka na vysypání pekáče

Postup:

1. Housky nakrájíme na drobné kousky, na ně rozklepneme vejce, zamícháme a podle potřeby přidáme vodu aby se housky namočily
2. Pak přidáme nadrobno nakrájený špek (slaninu nebo salám) a jemně nasekanou petrželovou nať
3. Všechnu směs důkladně promícháme a dáme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč
4. Pečeme na asi 180 °C cca 40-50 minut.

Doporučení:

Tuto nádivku doma ukrajujeme a jíme jako buchtu. Může se jíst teplá i studená. Místo vody můžeme dát mléko je to chutnější.

Poznámka:

Nádivku používám i na kuře nebo králíka, které rozdělám na jednotlivé porce upečeme do poloměkka, pak přikryjeme nádivkou a dopečeme. Také můžeme použít tuto nádivku jako náplň do bůčku s nádivkou nebo do telecího hrudí, prostě do všeho do čeho se nádivka dává.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy