REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obalované bílé rumové věnečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené věnečky z mouky, cukru, rumu, skořice, vajec, másla a ořechů, obalované v moučkovém cukru a rumu.


Ingredience:
350 ghladké mouky
120 gmoučkového cukru
120 gmásla
80 gmletých vlašských ořechů
2 ksvajec
2-3 lžícerumu
šťáva z 1 citronu
špetka mleté skořice
tuk na plech
Na obalení:
moučkový cukr
rum

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme na jemno mleté vlašské ořechy, moučkový cukr, změklé na menší kousky nakrájené máslo, vejce, rum, citronovou šťávu, špetku mleté skořice a vypracujeme vláčné těsto
2. Pak z těsta odkrojíme malé, stejně velké kousky těsta, které vytvarujeme do válečků a spojíme je do tvaru věnečku (můžeme je také splétat ze dvou pramenů)
3. Věnečky přendáme na tukem vymazaný plech, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova
4. Necháme vychladnout, potom je střídavě namáčíme do rumu a moučkového cukru, a to celkem 3x, vytvoří se tak sladká vrstva, kterou necháme zaschnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy