Cukroví z mouky, másla, piva a soli, upečené dorůžova, nakonec obalené v cukru.
Ingredience:
250 g | hladké mouky |
250 g | másla nebo roslinného tuku |
7 lžic | bílého vína |
špetka soli | |
tuk na plech | |
moučkový cukr na obalení |
Postup:
1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme na menší kousky nakrájené změklé máslo, špetku soli, bílé víno a nejdříve pomocí nože, pak rukama zpracujeme na vláčné těsto, které necháme asi 30 minut v chladu odležet
2. Odleželé těsto vyválíme na plát silný asi 3 mm, menšími formičkami vykrájíme různé tvary, nožem je podebereme a přeneseme na tukem lehce vymazaný plech
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova
4. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru.