REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obláčky v cukru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukroví z mouky, másla, piva a soli, upečené dorůžova, nakonec obalené v cukru.


Ingredience:
250 ghladké mouky
250 gmásla nebo roslinného tuku
7 lžicbílého vína
špetka soli
tuk na plech
moučkový cukr na obalení

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme na menší kousky nakrájené změklé máslo, špetku soli, bílé víno a nejdříve pomocí nože, pak rukama zpracujeme na vláčné těsto, které necháme asi 30 minut v chladu odležet
2. Odleželé těsto vyválíme na plát silný asi 3 mm, menšími formičkami vykrájíme různé tvary, nožem je podebereme a přeneseme na tukem lehce vymazaný plech
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova
4. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy