Rybí nugety z vykoštěného sumce nakrájeného na kostky. Obalené ve vajíčku, kořeněné kari, pepřem, tymiánem i mletou paprikou.
Ingredience:
1 kg | vykostěných filetů ze sumce |
sladká červená paprika | |
citronová šťáva | |
hladká mouka | |
kari koření | |
tymián | |
vejce | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Vykostěné filety nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou osolíme
2. Hodinu necháme odpočinout
3. Hladkou mouku promícháme podle chuti s kari, tymiánem, červenou paprikou a zázvorem a pepřem
4. Kostky masa obalíme v mouce, namočíme do rozšlehaného vejce a znovu obalíme v ochucené mouce
5. Opečeme na oleji do zlatova ze všech stran
6. Podáváme s vařenými brambory, hranolky pečenými brambory nebo chlebem.
Podobně lze obalit i kostky filé.
Poznámka:Text foto D. Marounek.