Jeden z receptů na základní lehký máslový krém s oříšky a nugetou, používáme k plnění mnoha druhů drobného pečiva.
Ingredience:
3 lžíce | nugety |
oříšky dle chuti | |
1/8 l | mléka |
25 g | hladké mouky |
125 g | másla (rostlinného tuku) |
140 g | moučkového cukru |
1 bal. | vanilkového cukru |
1 ks | žloutku |
Postup:
1. Mléko s předem rozmíchanou moukou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu
2. Povaříme 2-3 minuty a pak necháme za občasného zamíchání, vychladnout
3. Mezitím změklé máslo (tuk) dáme do misky a utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutkem do pěny, přidáme 3lžíce nugety a jemně nastrouhané nebo umleté oříšky
4. Po lžičkách do něho vmícháme vychladlou kaši a stále třeme
5. Pro lepší promíchání krému lze použít elektrický šlehač.