Zapečená hnízda z širších dlouhých nudlí nebo špaget, spolu s omáčkou z parmazánu nebo goudy, kelímku šlehačky a dalších ingrediencí.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | širších dlouhých nudlí nebo špaget |
250 g | šlehačky (1 kelímek) |
4 lžíce | nastrouhaného parmazánu nebo vyzrálé goudy |
3 lžíce | slunečnicových semínek |
1/2 svazečku | mladé jarní cibulky |
2 ks | středně velkých rajčat |
bílý pepř | |
tuk na vymazání zapékací misky | |
snítky bylinek na ozdobu |
Postup:
1. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme a kůžičku oloupeme, dužinu nakrájíme na drobné kostky
2. Očištěnou mladou jarní cibulku omyjeme, zelené stonky pokrájíme na tenká kolečka, bílé hlavičky cibulek nakrájíme na drobné kostičky
3. Nudle nebo špagety povaříme 10 minut v dostatečném množství mírně osolené vody, vodu slijeme a těstoviny necháme pořádně okapat
4. Hotové nudle či špagety vidličkou upravíme do tvaru hnízdeček, každé z nich naplníme rajským jablíčkem a posypeme cibulkou
5. Svaříme šlehačku a vmícháme do ní nastrouhaný sýr, osolíme a okořeníme pepřem
6. Sýrovou omáčkou přelijeme hnízdečka a povrch posypeme slunečnicovými semínky
7. V troubě vyhřáté na 200 °C zapékáme asi 10 minut
8. Hotová hnízda na talířích ozdobíme snítky bylinek.