Jednoduchý recept inspirovaný dalekou Asií na níťové nudle servírované promíchané s orestovanými kousky kuřecího masa a na pánvi opečenou zeleninou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | čínských nudlí (tenké) |
200 g | kuřecích prsou |
3 lžíce | sójové omáčky (může být omáčka hoi sin) |
1 lžíce | rybí omáčky |
2 lžíce | oleje |
2 lžičky | solamylu (škrobové moučky) |
4 ks | menší žampiony |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | zelené papriky |
2 ks | chilli papričky |
1 ks | menšího pórku |
1 ks | mrkve |
kousek čerstvého zázvoru | |
voda nebo kuřecí vývar |
Postup:
1. Nudle připravíme podle návodu – většinou se nechají namáčet v horké vodě, nevaří se
2. Na wok pánvi rozpálíme olej, vložíme maso, které jsme nakrájeli na tenké kousky, osolili, opepřili a prosypali trochu solamylem, zprudka opečeme a vyjmeme
3. Do výpeku, přidáme utřený česnek se zázvorem, feferonky, pak nakrájenou mrkev, žampiony, papriky a nakonec pórek, vše chvíli restujeme, netrvá to déle než 5-7 minut, zelenina musí být na skus
4. Nakonec přidáme rybí a sójovou omáčku s trochou vody (může být kuřecí vývar) a solamylu a dáme do woku nudle, promícháme, vše prohřejeme a můžeme podávat.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor receptu i fotografie: Tomáš Mika