REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nudle s kousky kuřecího masa na čínský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý recept inspirovaný dalekou Asií na níťové nudle servírované promíchané s orestovanými kousky kuřecího masa a na pánvi opečenou zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gčínských nudlí (tenké)
200 gkuřecích prsou
3 lžícesójové omáčky (může být omáčka hoi sin)
1 lžícerybí omáčky
2 lžíceoleje
2 lžičkysolamylu (škrobové moučky)
4 ksmenší žampiony
2 ksstroužky česneku
2 kszelené papriky
2 kschilli papričky
1 ksmenšího pórku
1 ksmrkve
kousek čerstvého zázvoru
voda nebo kuřecí vývar

Postup:

1. Nudle připravíme podle návodu – většinou se nechají namáčet v horké vodě, nevaří se
2. Na wok pánvi rozpálíme olej, vložíme maso, které jsme nakrájeli na tenké kousky, osolili, opepřili a prosypali trochu solamylem, zprudka opečeme a vyjmeme
3. Do výpeku, přidáme utřený česnek se zázvorem, feferonky, pak nakrájenou mrkev, žampiony, papriky a nakonec pórek, vše chvíli restujeme, netrvá to déle než 5-7 minut, zelenina musí být na skus
4. Nakonec přidáme rybí a sójovou omáčku s trochou vody (může být kuřecí vývar) a solamylu a dáme do woku nudle, promícháme, vše prohřejeme a můžeme podávat.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor receptu i fotografie: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy