REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nudle s kousky kuřecího masa na čínský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý recept inspirovaný dalekou Asií na níťové nudle servírované promíchané s orestovanými kousky kuřecího masa a na pánvi opečenou zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gčínských nudlí (tenké)
200 gkuřecích prsou
3 lžícesójové omáčky (může být omáčka hoi sin)
1 lžícerybí omáčky
2 lžíceoleje
2 lžičkysolamylu (škrobové moučky)
4 ksmenší žampiony
2 ksstroužky česneku
2 kszelené papriky
2 kschilli papričky
1 ksmenšího pórku
1 ksmrkve
kousek čerstvého zázvoru
voda nebo kuřecí vývar

Postup:

1. Nudle připravíme podle návodu – většinou se nechají namáčet v horké vodě, nevaří se
2. Na wok pánvi rozpálíme olej, vložíme maso, které jsme nakrájeli na tenké kousky, osolili, opepřili a prosypali trochu solamylem, zprudka opečeme a vyjmeme
3. Do výpeku, přidáme utřený česnek se zázvorem, feferonky, pak nakrájenou mrkev, žampiony, papriky a nakonec pórek, vše chvíli restujeme, netrvá to déle než 5-7 minut, zelenina musí být na skus
4. Nakonec přidáme rybí a sójovou omáčku s trochou vody (může být kuřecí vývar) a solamylu a dáme do woku nudle, promícháme, vše prohřejeme a můžeme podávat.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor receptu i fotografie: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy