REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nudlová hnízda s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená těstovinová hnízda servírovaná v rajské omáčce s vložkou hub.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2 kgrajčat
600 gzelených a bílých nudlových hnízd
200 gžampiónů nebo jiných tvrdých hub
100 gcibule
4 lžíceoleje
1 snítkabazalky
2 ksstroužky česneku
čerstvě umletý černý pepř
trochu cukru
voda
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, 1 kg rajčat přepůlíme, lístky bazalky otrháme a polovinu nasekáme na jemno
2. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme cibuli a nasekaný česnek
3. Přidáme nakrájená rajčata a vše ochutíme solí, pepřem a cukrem, na mírném zdroji tepla vaříme 30 minut
4. Ze zbylých rajčat stáhneme slupku a rozkrájíme je (nejlépe je rajčata nahoře nakrojit do kříže, prudce spařit horkou vodou, pak hned zchladit studenou, slupka půjde lehce stáhnout)
5. Rajskou omáčku propasírujeme přes sítko a opět ohřejeme
6. Očištěné žampiony nebo jiné tvrdé houby nakrájíme na tenké plátky, těstoviny uvaříme ve slané vodě tzv. „al dante“, tedy „na skus“.
7. Houby a kousky rajčat povaříme 10 minut v omáčce
8. Nudle scedíme, necháme důkladně okapat a se zbytkem bazalky je přidáme do rajské omáčky.

Doporučení:

Pokud použijeme jiné houby než žampióny, je lepší je před samotnou přípravou chvíli podusit na troše másla. Houby potřebují alespoň 20 minut tepelné úpravy, aby vám nebylo špatně!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy