REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nudle, fazolové lusky a pesto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs z uvařených těstovin, brambor, fazolových lusků a pesta.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gzelených fazolových lusků
300 gnudlí
250 gbrambor
150 gbazalky
40 gpiniových jadérek nebo mandlí
40 gparmezánu
40 gsýra pecorino
4 lžíceoleje
2 ksstroužky česneku
voda
sůl

Postup:

1. Bazalku s oloupaným česnekem, piniovými jádry a nastrouhanými sýry rozmixujeme na kašičku, podle chuti osolíme a promícháme s olejem
2. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme je v osolené vodě doměkka
3. Odděleně ve slané vodě uvaříme i očištěné fazolové lusky, vaříme 10 minut, slijeme a udržujeme teplé
4. Nudle uvaříme dle návodu na obalu
5. Nakonec smícháme pesto, fazolové lusky a brambory.

Poznámka:

Sýr pecorino: italský ovčí tvrdý a dosti slaný sýr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy