Směs z uvařených těstovin, brambor, fazolových lusků a pesta.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | zelených fazolových lusků |
300 g | nudlí |
250 g | brambor |
150 g | bazalky |
40 g | piniových jadérek nebo mandlí |
40 g | parmezánu |
40 g | sýra pecorino |
4 lžíce | oleje |
2 ks | stroužky česneku |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Bazalku s oloupaným česnekem, piniovými jádry a nastrouhanými sýry rozmixujeme na kašičku, podle chuti osolíme a promícháme s olejem
2. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme je v osolené vodě doměkka
3. Odděleně ve slané vodě uvaříme i očištěné fazolové lusky, vaříme 10 minut, slijeme a udržujeme teplé
4. Nudle uvaříme dle návodu na obalu
5. Nakonec smícháme pesto, fazolové lusky a brambory.
Sýr pecorino: italský ovčí tvrdý a dosti slaný sýr.