Špízy připravené ze svíčkové, vepřové kýty, vepřových jater, slaniny …
Ingredience:
400 g | vepřové kýty |
400 g | svíčkové |
400 g | vepřových jater |
100 g | slaniny |
100 g | oleje |
6 ks | bobkových listů |
6 ks | feferonek |
2 ks | menší cibule |
2 lžíce | červeného vína |
1 lžíce | kečupu |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Ze svíčkové a kýty nakrájíme menší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a střídavě napichujeme na jehlu, prokládáme kolečky cibule, feferonkou a bobkovým listem
2. Připravené špízy opečeme na oleji spolu s drobně nakrájenými játry a slaninou asi 8-10 minut
3. Opečené zakapeme kečupem, vínem a ještě chvíli podusíme.
Podáváme s různě upravenými brambory.