REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečený mramorový dort s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený dort plněný směsí z tvarohu, ricotty, smetany a želatiny s vložkou jahod.


Ingredience:
Těsto:
200 gmáslových sušenek
180 gmásla
100 gdětských piškotů
tuk na vymazání formy
forma o průměru 22 cm
Náplň:
300 gnízkotučného tvarohu
250 gčerstvých nebo mražených jahod
200 gricotty
130 gpískového cukru
150 mlsmetany ke šlehání
100 mlcitrónové šťávy
3 lžícemleté želatiny
Na ozdobu:
120 gricotty
1 lžícemoučkového cukru
1 lžícesmetany ke šlehání
13 ksdrobných jahod

Postup:

1. Máslové sušenky spolu s piškoty umeleme nebo rozmixujeme
2. Polovinu dávky másla rozehřejeme, chladnoucí máslo vmícháme k sušenkové drti a společně propracujeme, potom vmícháme na kousky rozkrájené zbylé máslo a mícháme, dokud se všechny suroviny nespojí
3. Sušenkovou hmotu vysypeme do formy a rovnoměrně ji prsty přitlačíme na dno i boky formy do výše 6 cm, formu dáme na 30 minut do ledničky
4. Želatinu nabobtnalou ve vodě rozpustíme ve vodní lázni
5. Tvaroh a ricottu vyšleháme s citrónovou šťávou a 100 g cukru dohladka
6. Smetanu našleháme do tuha a po částech ji vmícháme do tvarohové hmoty
7. Kousky jahod jahod rozmixujeme se zbylým cukrem
8. Dvě třetiny dávky želatiny vyšleháme do tvarohové hmoty a zbylou želatinu vešleháme k rozmixovaným jahodám
9. Tvarohovou hmotu vlijeme do formy a rovnoměrně ji rozetřeme zhruba 1,5–
2 cm od horního okraje korpusu
10. Nyní na tvarohovou hmotu rozlijeme jahodový protlak a pomocí špejle ho v kruzích vmícháme do hmoty
11. Povrch dortu uhladíme a necháme v chladu ztuhnout
12. Ricottu vyšleháme s cukrem a smetanou, dort zdobíme krémem a čerstvými jahodami.

Doporučení:

Ricottu lze nahradit tvarohem nebo šlehačkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vhodné potraviny využívané při dietě

Článek pana Jaroslava Vašáka. Potraviny, které vám umožní snížit váhu. Víte které suroviny jsou pro dietu ty nejvhodnější? Tak například artyčoky, avokáda, čekanky, datle, fazolové lusky, grapefruity… Ano, ať už držíte jakoukoliv dietu, je třeba, při přípravě dietních pokrmů, vybrat ty potraviny, po kterých se hubne.

číst dále ...

Zkroťte chutě na sladké, aneb 5 tipů ke sladkému životu bez cukru

V posledních letech se stal cukr v očích nás, spotřebitelů, stále více hlídanou surovinou. Na tento trend tak začali reagovat i výrobci, jenž chtějí svým zákazníkům poskytnout oblíbené produkty v alternativě bez bílého cukru. Sladké chuti se přitom nemusíme vyhýbat úplně, stačí sáhnout po produktech, za jejichž sladkou chutí stojí například ovoce, nebo přírodní sladidla, jako třeba čekanka. Jak zkrotit chutě, když se dožadují většího množství sladkostí, než tělo potřebuje?

číst dále ...

Svačinové pomazánky, TOP výběr těch nejlepších receptů z databáze kuchařky ReceptyOnLine.cz

Jednoduché recepty na úžasné pomazánky servírované jen tak, namazané na pečivu. Některé se dají používat i jako dipy, k namáčení krekrů či kousků zeleniny, jiné lze využít i na potření chlebíčků, či kanapek. Ovšem především je využijeme na přípravu chutných svačinek do školy, práce či na výlet. V tomto výběru svačinových pomazánek najdete 24 vyzkoušených receptů!

číst dále ...

Nealko koktejlová inspirace na druhou polovinu únorové výzvy

Polovina Suchého února je za námi a možná už vás přepadá chuť na některý z oblíbených míchaných drinků. Dobrou zprávou je, že si jejich lahodnou chuť můžete užít, aniž byste svůj únorový závazek porušili. S nealkoholickými šumivými víny Bohemia Sekt a sirupy Monin vás čeká dokonalá nealko-koktejlová paleta chutí, vůní a barev. Který z následujících drinků vás láká vyzkoušet jako první?

číst dále ...

Odlehčená oblíbená jídla, která potěší celou rodinu

Přemýšlíte, jak překvapit a hlavně nasytit vaše strávníky? Pořád probíráte nové recepty? Už nehledejte a vyzkoušejte osvědčené klasiky, ale nově s kuřecím mletým masem. Mleté maso je velmi univerzální a skvěle nahradí vepřové a hovězí maso. Zároveň je lehce stravitelné a bohaté na řadu potřebných vitamínů a podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty. Připravte si doma mini burgery, kuřecí tatarák, knedlíčky do polévky, sekanou, karbanátky nebo se inspirujte světovými hity jako jsou špagety bolognese, skotská vejce nebo chilli con carne. S novinkou Kuřecím steakem bez kůže mletým od Drůbežářského závodu Klatovy s 99% podílem masa vykouzlíte výtečnou hostinu na všechny způsoby.

číst dále ...

Zažeňte únorovou únavu pomocí těchto receptů

V druhém letošním měsíci potřebujeme doplnit síly po dlouhé zimě a temných dnech. Čím si tedy podmaní únor naše chuťové pohárky? Ideálně něčím zemitým a hutnějším, ale zároveň dobře stravitelným. Pojítkem všech našich receptů jsou proto zelenina a ovoce doplněné o vydatnější suroviny, jako je tvaroh, zvěřina, sýr nebo smetana. Čeká na vás polévka z pečené cibule, jelení hřbet s restovanou zeleninou, pečená mrkev s tvarohem a jako dezert jablečné řezy se zakysanou smetanou. Díky čemu budou vaše pokrmy dokonalé? Především díky tomu, že přemýšlíte o výběru surovin a kupujete ty kvalitní, což na ně prozradí mj. také značky kvality potravin na jejich obalech. Jedná se např. o Klasu nebo Regionální potravinu.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare – pochutnáte si a po celé 3 měsíce můžete soutěžit o skvělé výhry!

Zapečené brambory nebo špagety s tuňákem? Milujete italskou kuchyni nebo jste zastánci tradiční klasiky? Rádi objevujete nové recepty a zkoušíte netradiční kombinace, ale zároveň hledíte na zdravou stravu a štíhlou linii? Pak neváhejte a vyzkoušejte zbrusu nové recepty od Rio Mare. Nejen, že si pochutnáte a prospějete svému zdraví, ale ještě můžete vyhrát parádní ceny! Sledujte www.riomaresoutez.cz a dozvíte se víc!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy