REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečený mramorový dort s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený dort plněný směsí z tvarohu, ricotty, smetany a želatiny s vložkou jahod.


Ingredience:
Těsto:
200 gmáslových sušenek
180 gmásla
100 gdětských piškotů
tuk na vymazání formy
forma o průměru 22 cm
Náplň:
300 gnízkotučného tvarohu
250 gčerstvých nebo mražených jahod
200 gricotty
130 gpískového cukru
150 mlsmetany ke šlehání
100 mlcitrónové šťávy
3 lžícemleté želatiny
Na ozdobu:
120 gricotty
1 lžícemoučkového cukru
1 lžícesmetany ke šlehání
13 ksdrobných jahod

Postup:

1. Máslové sušenky spolu s piškoty umeleme nebo rozmixujeme
2. Polovinu dávky másla rozehřejeme, chladnoucí máslo vmícháme k sušenkové drti a společně propracujeme, potom vmícháme na kousky rozkrájené zbylé máslo a mícháme, dokud se všechny suroviny nespojí
3. Sušenkovou hmotu vysypeme do formy a rovnoměrně ji prsty přitlačíme na dno i boky formy do výše 6 cm, formu dáme na 30 minut do ledničky
4. Želatinu nabobtnalou ve vodě rozpustíme ve vodní lázni
5. Tvaroh a ricottu vyšleháme s citrónovou šťávou a 100 g cukru dohladka
6. Smetanu našleháme do tuha a po částech ji vmícháme do tvarohové hmoty
7. Kousky jahod jahod rozmixujeme se zbylým cukrem
8. Dvě třetiny dávky želatiny vyšleháme do tvarohové hmoty a zbylou želatinu vešleháme k rozmixovaným jahodám
9. Tvarohovou hmotu vlijeme do formy a rovnoměrně ji rozetřeme zhruba 1,5–
2 cm od horního okraje korpusu
10. Nyní na tvarohovou hmotu rozlijeme jahodový protlak a pomocí špejle ho v kruzích vmícháme do hmoty
11. Povrch dortu uhladíme a necháme v chladu ztuhnout
12. Ricottu vyšleháme s cukrem a smetanou, dort zdobíme krémem a čerstvými jahodami.

Doporučení:

Ricottu lze nahradit tvarohem nebo šlehačkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy