REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečený piškoťák s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Neskutečně rychlý moučník z cukrářských piškotů, rozmačkaných jahod nebo malin a smetanového krému. Přelitý ovocným sirupem.


Ingredience:
1,5 balenícukrářských piškotů
3-4 hrstirozmačkaných malin nebo jahod
750 gzakysané smetany
250 mlsmetany ke šlehání
jahodový toping (nemusí být)
cukr moučka
Sirup:
150 mlšťávy z ovoce (můžeme dolít vodou)
150 gcukru

Postup:

1. Formu na dort vyložíme pečicím papírem
2. Celé dno poklademe piškoty
3. Smícháme zakysané smetany a ušlehanou šlehačku
4. Přidáme cukr a rozmačkané ovoce, šťávu přecedíme svařime se 150 g cukru na nit
5. Část smetanovo-ovocné směsi navrstvíme na piškoty a pak postup zopakujeme, končíme smetanou
6. Přes noc uložíme do lednice
7. Ovocným sirupem přeléváme vychlazený dezert a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy