REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Neapolské těstoviny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené těstoviny zapečené s dušenými houbami, mozzarellou, parmezánem, olivami a rajčaty.


Ingredience:
400 gtěstovin
300 g oloupaných rajčat
200 g čerstvých hub
100 gmozzarelly
50 g parmezánu
50 g oliv
3 ksstroužků česneku
1 kscibule
olivový olej
mletý pepř
bazalka
voda
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno, česnek nakrájený nahrubo, orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, nasekanou bazalku, sůl, pepř a dusíme doměkka
2. Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme je, necháme okapat, přidáme na kousky nakrájená rajčata, podušené houby a vše promícháme
3. Do vymazané zapékací misky dáme část těstovin, rozložíme na ně plátky mozzarelly, oliv, posypeme strouhaným parmezánem, vše zakryjeme druhou vrstvou těstovin a zapékáme v troubě při teplotě 180 °C asi 25 minut.

Doporučení:

Podáváme se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy