REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Milánský těstovinový salát s masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obědové saláty Italové opravdu umějí! Tento je připravený z uvařených těstovin, opečených kousků kuřecího masa a zeleniny, servírovaný s jogurtovo-smetanovým dresinkem.


Ingredience:
350 gtěstovin (koleček)
250 gkrůtích prsou
100 gkukuřičných klásků
80 gbaby karotky
4 ksrajčat
1 kssalátové okurky
2 lžíceolivového oleje
mletý bílý pepř
mletá paprika
mletý kmín
voda
sůl
Na dresink:
150 mlzakysané smetany
3 lžícebílého jogurtu
1 lžícesekané bazalky
1 ksstroužku česneku
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente (na skus), scedíme a necháme okapat
2. Očištěné krůtí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, osolíme, okořeníme mletým pepřem, mletou paprikou, mletým kmínem a zvolna opečeme na rozehřátém oleji dozlatova
3. Opláchnutá rajčata nakrájíme na dílky, kukuřičky překrojíme, baby korotku necháme okapat a omyté okurky nakrájíme na kolečka
4. Všechnu zeleninu dáme do mísy, přidáme opečené maso, uvařené těstoviny a dobře vše promícháme
5. V misce smícháme zakysanou smetanu s bílým jogurtem, osolíme, přidáme oloupaný nastrouhaný česnek, na drobno nasekanou bazalku, dobře promícháme a podáváme k těstovinovému salátu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy