REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Našlehaný dezert z mascarpone a smetany

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mascarpone ušlehané se smetanou, promíchané s našlehanými vaječnými bílky, servírované vychlazené s piškoty máčenými v mandlovém likéru, ozdobené instantním kakaem.


Ingredience:
1 balení mascarpone
1 kelímeksmetany ke šlehání
2-3 lžícemoučkového cukru (nebo dle chuti)
800 gkompotovaných loupaných broskví bez nálevu
200 clmandlového likéru
instantní kakao
dětské piškoty
snítky máty na ozdobu

Postup:

1. Smetanu s mascarpone, 2-3 lžícemi moučkového cukru a mandlovým likérem (cca 2-4 cl) vyšleháme dohladka
2. Ušleháme bílky do hustého sněhu, opatrně hmotu promícháme s ochuceným mascarpone
3. Připravený krém pak klademe ve vrstvách do připravených misek; postupně nejprve vrstvu vzniklého krému, potom piškoty hodně namočené v mandlovém likéru, nakonec pak vrstvu jemně nakrájených broskví, vrstvy opakujeme podle velikosti misek většinou 2-3 krát, zakončujeme vrstvou krému
4. Povrch dezertu posypeme instantním kakaem a dáme na pár hodin zchladit a odležet do lednice
5. Těsně před podáváním dezert ozdobíme snítky máty.

Poznámka:

Mascarpone – Nesolený kravský dezertní smetanový jemný italský sýr, který se používá i na přípravu sladké pěny z mascarpone a na přípravu dezertů, sladkostí, ale také omáček a polévek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy