Nákyp z vařených makaronů, šunkového salámu, rajské omáčky a strouhaného sýra, v troubě zapečený.
Ingredience:
500 g | brambor |
400 g | šunkového salámu |
250 g | rajského protlaku |
100 g | strouhaného eidamu nebo parmazánu |
30 g | másla |
4 ks | vajec |
1/4 l | smetany |
3 lžíce | kečupu |
2 lžíce | nasekané petrželky |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Makarony nejprve nalámeme na menší kousky a v dostatečném množství vroucí osolené vody je uvaříme doměkka, pak je slijeme a necháme okapat
2. Šunkový salám nakrájený na kostičky vmícháme do okapaných makaronů a rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy
3. Rajský protlak smícháme s kečupem, případně dochutíme kořením a zahřejeme
4. Smetanu ušleháme s vejci, vmícháme do vlažného protlaku a připravenou omáčkou přelijeme makarony, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem
5. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a asi 30 minut zapékáme dozlatova
6. Před podáváním posypeme na drobno nasekanou petrželkou.