REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nákyp z makaronů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nákyp z vařených makaronů, šunkového salámu, rajské omáčky a strouhaného sýra, v troubě zapečený.


Ingredience:
500 gbrambor
400 gšunkového salámu
250 grajského protlaku
100 gstrouhaného eidamu nebo parmazánu
30 gmásla
4 ksvajec
1/4 lsmetany
3 lžícekečupu
2 lžícenasekané petrželky
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Makarony nejprve nalámeme na menší kousky a v dostatečném množství vroucí osolené vody je uvaříme doměkka, pak je slijeme a necháme okapat
2. Šunkový salám nakrájený na kostičky vmícháme do okapaných makaronů a rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy
3. Rajský protlak smícháme s kečupem, případně dochutíme kořením a zahřejeme
4. Smetanu ušleháme s vejci, vmícháme do vlažného protlaku a připravenou omáčkou přelijeme makarony, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem
5. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a asi 30 minut zapékáme dozlatova
6. Před podáváním posypeme na drobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy