REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mletou masovou směsí plněné cannelloni zapečené v sýrovém bešamelu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bešamelem vylitá zapékací miska, vyskládaná masovou směsí naplněnými cannelloni, ty opět zalité bešamelem, vše zapečené v troubě.


Ingredience:
250 gmletého masa
100 gtvrdého sýru (použila jsem blaťácké zlato)
1 plechovkadrcených rajčat
1 balenítěstovin cannelloni
150 mlmléka
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
2 ksstroužky česneku
1 ksčerstvé masité papriky
1 ksmenší cibule
1 kscukety
sušená bazalka nebo oregáno
špetka muškátového oříšku
olej
sůl

Postup:

1. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a dobře od sebe oddělíme, osolíme, přimícháme na malé kostičky nakrájenou papriku a cuketu, zalijeme drcenými rajčaty, okořeníme bazalkou nebo oregánem, česnekem a dusíme cca 20 minut, podle chuti můžeme malinko přisladit
2. Připravíme si cannelloni (předem je nevaříme) a naplníme je směsí, plním je zdobičkou na dorty, ale bez nástavce, jde to velmi snadno
3. Bešamel připravíme tak, že z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a přidáme ještě trošku sušené bazalky nebo oregána, pořádně rozmícháme, abychom rozmíchali hrudky a vmícháme nastrouhaný sýr, ten necháme zcela rozpustit (bešamel je dobré nechat stále na zdroji tepla, potřebujeme ho tekutý)
4. Na dno zapékací misky nalijeme cca 1 cm bešamelu, na něj naskládáme naplněné cannelloni (pokud nám zbylo trochu směsi, můžeme ji také přidat kolem a zalijeme zbytkem bešamelu), vše by mělo být zakryté a bešamelu dostatek, pak nám cannelloni správně v troubě změknou
5. Vložíme do trouby rozpálené na 200 °C a zapékáme cca 30 minut (já jsem ještě ke konci pokrm posypala zbytkem nastrouhaného sýru).

Doporučení:

Celý foto-postup zde: Plněné cannelloni zapečené v sýrovém bešamelu.Případně můžeme místo v receptu uvedené zeleninové směsi do masa zamíchat omáčku zavařenou, recept zde: Cuketová omáčka do zásoby (Uncle Bens).

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy