REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mletou masovou směsí plněné cannelloni zapečené v sýrovém bešamelu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bešamelem vylitá zapékací miska, vyskládaná masovou směsí naplněnými cannelloni, ty opět zalité bešamelem, vše zapečené v troubě.


Ingredience:
250 gmletého masa
100 gtvrdého sýru (použila jsem blaťácké zlato)
1 plechovkadrcených rajčat
1 balenítěstovin cannelloni
150 mlmléka
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
2 ksstroužky česneku
1 ksčerstvé masité papriky
1 ksmenší cibule
1 kscukety
sušená bazalka nebo oregáno
špetka muškátového oříšku
olej
sůl

Postup:

1. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a dobře od sebe oddělíme, osolíme, přimícháme na malé kostičky nakrájenou papriku a cuketu, zalijeme drcenými rajčaty, okořeníme bazalkou nebo oregánem, česnekem a dusíme cca 20 minut, podle chuti můžeme malinko přisladit
2. Připravíme si cannelloni (předem je nevaříme) a naplníme je směsí, plním je zdobičkou na dorty, ale bez nástavce, jde to velmi snadno
3. Bešamel připravíme tak, že z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a přidáme ještě trošku sušené bazalky nebo oregána, pořádně rozmícháme, abychom rozmíchali hrudky a vmícháme nastrouhaný sýr, ten necháme zcela rozpustit (bešamel je dobré nechat stále na zdroji tepla, potřebujeme ho tekutý)
4. Na dno zapékací misky nalijeme cca 1 cm bešamelu, na něj naskládáme naplněné cannelloni (pokud nám zbylo trochu směsi, můžeme ji také přidat kolem a zalijeme zbytkem bešamelu), vše by mělo být zakryté a bešamelu dostatek, pak nám cannelloni správně v troubě změknou
5. Vložíme do trouby rozpálené na 200 °C a zapékáme cca 30 minut (já jsem ještě ke konci pokrm posypala zbytkem nastrouhaného sýru).

Doporučení:

Celý foto-postup zde: Plněné cannelloni zapečené v sýrovém bešamelu.Případně můžeme místo v receptu uvedené zeleninové směsi do masa zamíchat omáčku zavařenou, recept zde: Cuketová omáčka do zásoby (Uncle Bens).

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy