REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mletou masovou směsí plněné cannelloni zapečené v sýrovém bešamelu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bešamelem vylitá zapékací miska, vyskládaná masovou směsí naplněnými cannelloni, ty opět zalité bešamelem, vše zapečené v troubě.


Ingredience:
250 gmletého masa
100 gtvrdého sýru (použila jsem blaťácké zlato)
1 plechovkadrcených rajčat
1 balenítěstovin cannelloni
150 mlmléka
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
2 ksstroužky česneku
1 ksčerstvé masité papriky
1 ksmenší cibule
1 kscukety
sušená bazalka nebo oregáno
špetka muškátového oříšku
olej
sůl

Postup:

1. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a dobře od sebe oddělíme, osolíme, přimícháme na malé kostičky nakrájenou papriku a cuketu, zalijeme drcenými rajčaty, okořeníme bazalkou nebo oregánem, česnekem a dusíme cca 20 minut, podle chuti můžeme malinko přisladit
2. Připravíme si cannelloni (předem je nevaříme) a naplníme je směsí, plním je zdobičkou na dorty, ale bez nástavce, jde to velmi snadno
3. Bešamel připravíme tak, že z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a přidáme ještě trošku sušené bazalky nebo oregána, pořádně rozmícháme, abychom rozmíchali hrudky a vmícháme nastrouhaný sýr, ten necháme zcela rozpustit (bešamel je dobré nechat stále na zdroji tepla, potřebujeme ho tekutý)
4. Na dno zapékací misky nalijeme cca 1 cm bešamelu, na něj naskládáme naplněné cannelloni (pokud nám zbylo trochu směsi, můžeme ji také přidat kolem a zalijeme zbytkem bešamelu), vše by mělo být zakryté a bešamelu dostatek, pak nám cannelloni správně v troubě změknou
5. Vložíme do trouby rozpálené na 200 °C a zapékáme cca 30 minut (já jsem ještě ke konci pokrm posypala zbytkem nastrouhaného sýru).

Doporučení:

Celý foto-postup zde: Plněné cannelloni zapečené v sýrovém bešamelu.Případně můžeme místo v receptu uvedené zeleninové směsi do masa zamíchat omáčku zavařenou, recept zde: Cuketová omáčka do zásoby (Uncle Bens).

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy