REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makaronový nákyp II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené makarony zapečené s cibulí, paprikou, hráškem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 gmakaronů + voda
150 gsterilovaného hrášku
100 gtvrdého sýra
1 lžícenasekaného čerstvého oregana
1 lžícesekané pažitky
150 mlzakysané smetany
4 ksvajec
1 ksčervené papriky
1 kscibule
muškátový oříšek
máslo na vymazání
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Makarony uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou
2. Sterilovaný hrášek propláchneme, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, papriku omyjeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme na jemno
3. V máslem vymazané zapékací misce smícháme makarony s hráškem, paprikou a cibulí, ochutíme solí i pepřem, na jemno nasekaným oreganem a muškátovým oříškem
4. Směs urovnáme v zapékací misce, zalijeme vejci smíchanými se zakysanou smetanou a povrch posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme do trouby a zapékáme při vyšší teplotě asi 30 minut
5. Před podáváním posypeme nákyp na jemno nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy