REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makaronový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na menší kousky nasekané uvařené makaróny, smíchané s uzeným masem a dalšími ingrediencemi, zapečené v troubě a pod grilem.


Ingredience:
250 gmakaronů
200 guzeného masa
50 gnastrouhaného tvrdého sýra
3 ksvejce
1 lžíceposekané petrželky
mletý černý pepř
sůl
máslo na vymazání zapékací misky
strouhanka na vysypání zapékací misky

Postup:

1. Makarony uvaříme v mírně osolené vodě (držíme se návodu na obalu), slijeme je a trochu vody uchováme, samotné makarony nakrájíme na meší kousky
2. Z vajíček opatrně oddělíme žloutek od bílku, z bílků vyšleháme tuhý sníh
3. Do připravených těstovin zamícháme na kostičky nakrájené uzené maso, sůl, pepř, žloutky rozmíchané v trošce vychladlé vody z těstovin a nakonec sníh z bílků
4. Směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 45 minut
5. Vyklopený nákyp posypeme petrželkou a nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme na ještě na chvíli pod gril, až sýr začne bublat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy