REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný okurkový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařené plátky okurek, koleček cibule a koření, zalité sladkokyselým nálevem.


Ingredience:
Na 4 sklenice:
6 kskuliček černého pepře
6 ksvětších okurek
1 kscibule
1 lžícehořčičného semínka
voda + sůl
Na nálev:
200 mlocta
60 gcukru
40 gsoli
1 lvody

Postup:

1. Z vody, cukru, soli a cukru si připravíme horký nálev
2. Okurky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka
3. Pak kolečka cibule i plátky okurek povaříme v osolené vodě asi 4 minuty, scedíme a naskládáme do připravených čistých a suchých sklenic s kořením
4. Zalijeme horkým připraveným nálevem, dobře uzavřeme a zavařujeme po dobu 10 minut při 85 °C.

Doporučení:

Do sklenic můžeme přidat na plátky nakrájený oloupaný stroužek česneku nebo feferonku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy