REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaná zeleninová obloha

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okurky s cibulí a paprikou ve sladkokyselém nálevu.


Ingredience:
700 gokurek
600 gcibule
400 gpaprik
300 gcukru krystal
500 mlocta
3 lžícesoli
1 lžícehořčičných semínek
2 lžičkymleté kurkumy
2 lžičkysemínek kopru nebo
hrst zeleného kopru

Postup:

1. Omyté okurky nakrájíme na kolečka asi 1 cm široká
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, papriky zbavené semínek na nudličky
3. Vše vložíme do mísy, promícháme se solí, zakryjeme a necháme přes noc uležet
4. Druhý den ze zeleniny slijeme přebytek tekutiny (asi 250 ml si ponecháme) a směs propláchneme studenou vodou, pokud budou okurky příliš slané, opláchnutí je třeba zopakovat
5. Ve větším hrnci svaříme ocet, cukr, kurkumu a semínka, přivedeme k varu a asi 10 minut povaříme
6. Přisypeme zeleninu a nálev ochutnáme, uchovaný nálev přiléváme tak dlouho, dokud nebude směs dost slaná
7. V této fázi vše 1 minutu povaříme
8. Zeleninu plníme do horkých sklenic, ihned uzavřeme a po vychladnutí uložíme na chladném místě.

Doporučení:

Zeleninu lze samozřejmě obměňovat, skvělé jsou takto upravené mrkve, paličky květáku apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy