REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaná řepa s fenyklem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená červená řepa nakládaná s fenyklem a křenem ve sladkokyselém nálevu.


Ingredience:
Na 4 sklenice o obsahu 0,5 l:
2,5 kgčervené řepy
1 lžícesemínek fenyklu
2 cm kořene křenu
voda
Na nálev:
250-300 mlocta 8%
750 mlvody
50 gcukru krupice
25 gsoli

Postup:

1. Řepu omyjeme, vložíme do vroucí vody a vaříme asi 30 minut
2. Mezitím si na nálev svaříme vodu s cukrem, solí a octem
3. Potom řepu zchladíme, oloupeme slupku a nakrájíme na kostičky nebo plátky, naskládáme do vymytých sklenic a prokládáme kousky oloupaného křenu a semínky fenyklu
4. Řepu zalijeme horkým nálevem 1 cm pod okraj, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při 85 °C, pak sklenice vyjmeme, otočíme dnem vzhůru a necháme 5 minut stát na víčku.

Doporučení:

Máte-li rádi sladší řepu, přidejte více cukru a navíc můžete přidat trochu anýzu a kmínu. Malé řepy můžeme zavařovat celé, doba zavařování je pak o něco delší, asi 20-30 minut, podle velikosti řepy a sklenic.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy