REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadýchané dortíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené košíčky plněné zakysanou smetanou a jahodami, přelité dort-želé.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
100 gmásla
70 gmoučkového cukru
1 ksvejce
1/2 lžičkykypřicího prášku do pečiva
Na dohotovení:
1 kszakysané smetany
1 lžícemoučkového cukru
jahodový džem
jahody
dort-želé

Postup:

1. Změklé máslo utřeme s cukrem a vejcem, přidáme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout
2. Těstem vyložíme koláčové formičky o průměru 12 cm, dno vidličkou propícháme, vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut
3. Opatrně vyklopíme, slabě potřeme jahodovým džemem a necháme vychladnout
4. Pak je naplníme zakysanou smetanou rozmíchanou s moučkovým cukrem, poklademe očištěnými jahodami a přetřeme dort-želé připraveným podle návodu.

Doporučení:

Místo koláčových formiček můžeme použít alobalové mističky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy