REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nádivka v kuřecí košilce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kůže z kuřete naplněná nádivkou, vytvarovaná do tvaru rolky, upečená v troubě dozlatova spolu s bůčkem.


Ingredience:
1 ksvelkého tučnějšího kuřete
500 gmasitého bůčku
tuk na pekáč
koření
voda
sůl
Na nádivku:
7 ksrohlíků
3 ksvejce (žloutky a bílky zvlášť)
1/4 kscibule
1 hrststrouhanky
1 lžícemásla
100 gšunky
60 ganglické slaniny
zelená petrželka
muškátový květ
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Kuře nejprve zbavíme u stehýnek kloubů, aby nepřekážely při svlékání kůže a usekneme křidélka, potom kuře obrátíme zády navrch a kůži nařízneme podél krku a trupu směrem dolů, prsty nebo obrácenou střenkou nože kůži pomalu uvolňujeme, až bude kuře bez “košilky”, menší dírky v kůži zašijeme nití
2. Tučnou kůži upravíme do obdélníku, do vnitřní části vložíme nádivku, zavineme a ovážeme nití, rolku pak položíme do pekáče na dvě stehenní kostičky z kuřete, aby se kůže při pečení zespodu nepřipálila
3. Přidáme k ní očištěný, osolený a okmínovaný bůček, trochu másla, sběračku vody a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C do červena, občas rolku podléváme (pečením tučná kůže získá výbornou chuť a tuk se vsaje do nádivky). Příprava nádivky:
1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, pokropíme vodou (mlékem), přidáme povolené máslo, 3 ks žloutky, koření, jemně usekanou šunku, rozpuštěnou slaninu i se škvarky, drobně usekanou cibuli, zelené usekané natě, hrst strouhanky a sůl, vše promícháme
2. Nakonec nádivku doplníme o tuhý sníh z bílků, opatrně zamícháme a můžeme aplikovat.

Doporučení:

Vykostěné kuřecí maso zbavené kůže mírně naklepejte, potřete peroutkou namočenou v rozpuštěném másle a použijte k přípravě minutky nebo řízků. Ze zbývajících kostí, páteře a čerstvé zeleniny můžete uvařit polévku.

Poznámka:

V houbové sezóně můžeme nádivku ochutit nakrájenými a na másle podušenými houbami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Upečte si doma Halloween

Zpestřete si podzim oslavou Halloweena. Přinášíme vám čtyři lahodné duchařské dobroty, na kterých si pochutnají malá i velká strašidla.

číst dále ...

Lokální suroviny, perfektní maso a vůně severních moří. Bageterie Boulevard připravila nové Dánské Chef menu a novinku v podobě degustačního menu

Bageterie Boulevard uvádí nové Chef menu, tradičně připravené ve spolupráci se světovým šéfkuchařem. Tentokrát představuje vybrané pokrmy z dánské kuchyně, které pro Bageterii připravil skandinávský šéfkuchař Lars Sjöstrand. Zákazníci mohou vybírat ze tří nových dánských baget a polévky. Atraktivní novinkou je pak degustační menu, které umožňuje zvolit si dvě rozdílné příchutě baget. V rámci řady Balanced calories nabídne Bageterie i dánskou obdobu chlebíčku a wrap plný typicky dánských surovin.

číst dále ...

Boj proti angíně? 6 rad, jak může pomoci i příroda

Zánět krčních mandlí (angínu), určitě nepodceňujte. Společně s odborníky přinášíme 6 rad, jak podpořit funkci imunitního systému v boji s nemocí nebo zasáhnout rovnou preventivně. Jak už třeba odpočinkem, vyvarováním se některých alergenů či úpravou jídelníčku.

číst dále ...

Makový superpanáček mezi rostlinnými proteiny

Český výrobce přírodních potravin NATU přichází s novinkou – širokou nabídku rostlinných proteinů doplňuje o nového, makového superhrdinu – makový proteinový prášek. Je výjimečný nejen obsahem bílkovin, ale i velkým množstvím vápníku a taky skvělou chutí.

číst dále ...

Jablečné recepty ze statku

Sklizeň začíná a co může být lepšího než se probudit do slunného rána s ovocnými sady pod okny. Mnoho statků v Jižním Tyrolsku se zabývá pěstováním jablek a vyrábějí z nich nejeden kvalitní produkt. Jablečné sady se totiž rozléhají na 18 400 hektarech, díky kterým paří mezi největší uzavřené pěstitelské oblasti v Evropské unii. Na několika statcích si můžete vychutnat také kulinářské zážitky a pokud se budete chtít nějakému přiučit, selka vás recept ráda naučí. Malou ochutnávku z jihotyrolské kuchyně vám přinášíme i my v podobě tří jablečných receptů ze statků sdružení Roter Hahn.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy