REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nádivka v kuřecí košilce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kůže z kuřete naplněná nádivkou, vytvarovaná do tvaru rolky, upečená v troubě dozlatova spolu s bůčkem.


Ingredience:
1 ksvelkého tučnějšího kuřete
500 gmasitého bůčku
tuk na pekáč
koření
voda
sůl
Na nádivku:
7 ksrohlíků
3 ksvejce (žloutky a bílky zvlášť)
1/4 kscibule
1 hrststrouhanky
1 lžícemásla
100 gšunky
60 ganglické slaniny
zelená petrželka
muškátový květ
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Kuře nejprve zbavíme u stehýnek kloubů, aby nepřekážely při svlékání kůže a usekneme křidélka, potom kuře obrátíme zády navrch a kůži nařízneme podél krku a trupu směrem dolů, prsty nebo obrácenou střenkou nože kůži pomalu uvolňujeme, až bude kuře bez “košilky”, menší dírky v kůži zašijeme nití
2. Tučnou kůži upravíme do obdélníku, do vnitřní části vložíme nádivku, zavineme a ovážeme nití, rolku pak položíme do pekáče na dvě stehenní kostičky z kuřete, aby se kůže při pečení zespodu nepřipálila
3. Přidáme k ní očištěný, osolený a okmínovaný bůček, trochu másla, sběračku vody a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C do červena, občas rolku podléváme (pečením tučná kůže získá výbornou chuť a tuk se vsaje do nádivky). Příprava nádivky:
1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, pokropíme vodou (mlékem), přidáme povolené máslo, 3 ks žloutky, koření, jemně usekanou šunku, rozpuštěnou slaninu i se škvarky, drobně usekanou cibuli, zelené usekané natě, hrst strouhanky a sůl, vše promícháme
2. Nakonec nádivku doplníme o tuhý sníh z bílků, opatrně zamícháme a můžeme aplikovat.

Doporučení:

Vykostěné kuřecí maso zbavené kůže mírně naklepejte, potřete peroutkou namočenou v rozpuštěném másle a použijte k přípravě minutky nebo řízků. Ze zbývajících kostí, páteře a čerstvé zeleniny můžete uvařit polévku.

Poznámka:

V houbové sezóně můžeme nádivku ochutit nakrájenými a na másle podušenými houbami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Existuje dokonalé jídlo? Anthony Bourdain se to vydal zjistit

Anthony Bourdain byl rokenrolovou hvězdou světa gastronomie. Proslavil se v doběla rozpáleném pekle newyorských kuchyní, svým džentlmenstvím a láskou k francouzské kuchyni. V letech 2013–2018 se vydal na fascinující gastronomickou jízdu kolem světa. A jaký byl jeho cíl? Najít dokonalé jídlo.

číst dále ...

Ochutnejte neotřelé sýrové lahůdky z grilu

Vyzkoušejte třeba ručně vyráběný pařený sýr Grilami z kravského mléka z litovelské sýrárny La Formaggeria Gran Moravia. Protože skvěle odolává i vysokým teplotám a neroztéká se, je jako stvořený ke grilování a smažení.

číst dále ...

Kouzlete se saláty a připravte si svěží večeři

Dostaňte se na léto do formy. Vyzkoušejte namísto těžkých a smažených pokrmů lehká jídla, jako jsou čím dál oblíbenější Buddha bowls. Přestože můžete mít pocit, že vás zeleninový salát nezasytí, věřte, že v kombinaci s kvalitním masem nebo sýrem, tomu bude právě naopak. Nejen, že zaženete hlad, ale budete mít také spoustu energie. Salát nemusí být jen kombinace nakrájené zeleniny, ale mísa plná vyvážených a plných chutí.

číst dále ...

Zpestřete si grilování prvním nutričně kompletním rostlinným burgerem od české Many

Česká firma Mana přišla s novinkou, kterou je první nutričně kompletní rostlinný burger na světě. I přes jeho rostlinný původ neztrácí tento burger nic na chuti ani textuře. Díky intenzivnímu vývoji se podařilo vytvořit burger, který chutná stejně dobře jako ty masové, má pevnou strukturu, a přitom je i skvěle šťavnatý. ManaBurger není jen pro vegany, ale i pro ty, kteří mají rádi chuť poctivého burgeru z hovězího masa, ale chtějí si místo něj občas dopřát zdravější a nutričně plnohodnotnou alternativu vyrobenou s výrazně nižším dopadem na planetu. Výroba tohoto burgeru je totiž výrazně šetrnější k životnímu prostředí než produkce hovězího masa. Energetická náročnost je o polovinu nižší a spotřeba vody dokonce o 99 %.

číst dále ...

Dnes poprvé otevírá „Kukang Coffee“ – v Česku unikátní kavárna, která pomáhá chránit outloně na Sumatře!

Právě dnes otevřela své dveře prvním hostům unikátní „ochranářská“ kavárna „Kukang Coffee“! Můžete si v ní vychutnat šálek kávy a podílet se tím na ochraně outloňů a pomoci farmářům z daleké Sumatry. Poznejte s námi příběh kávy, která chrání přírodu!

číst dále ...

4 nejlepší třešňové Cake Pops recepty

Tak dobré a přitom tak rychle pryč. Třešně jsou jedna z těch typicky letních surovin, která je pryč dřív, než se rozkoukáte. Vrhněte se na ně tento rok pořádně a až se vám přejí čerstvé, zakomponujte je do dezertů! Hitem jsou teď dezerty, které si každý jednoduše vezme do ruky bez složitého krájení a oddělování.

číst dále ...

3 okamžiky, kdy se vyhnout cukru a vsadit na svačinku plnou bílkovin

Když nás trápí pocit hladu, zaženeme ho jídlem. Spousta potravin ho dokáže přirozeným způsobem potlačit, obzvlášť potom ty, které jsou bohaté na proteiny a navozují rychlý pocit sytosti. Jiné zase naopak ovlivňují chutě a je lepší se jim vyhnout obloukem. Jsou to ty s vysokým glykemickým indexem, které sice „zaplácnou“, ale zanedlouho se žaludek ozve znovu a o to silněji. Obzvlášť pozor si dejte na potraviny, v kterých byste nenápadně ukrytý cukr nečekali. Ozývá se hlad nevhod? Zažeňte ho unikátní proteinovou tyčinku bez přidaného cukru.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy