REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívaný hermelín, smažený

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hermelín naplněný žampiony orestovanými na cibulovém základě spolu s oříšky a petrželkou, obalený v mouce, vejcích a drcených kukuřičných lupíncích (cornflakes), usmažený dozlatova.


Ingredience:
200 g drcených kukuřičných lupínků (cornflakes)
120 gžampionů
50 ghladké mouky
50 g nahrubo mletých vlašských ořechů
30 g másla
4 kshermelínů
2 ksjarní cibulky
2 ksvajec
nasekaná zelená petrželka
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém másle orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné, na malé kousky nakrájené žampiony, přidáme nasekanou petrželku, nahrubo mleté ořechy, osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme vychladnout
2. Hermelíny rozkrojíme, mírně vydlabeme, naplníme připravenou nádivkou, přiklopíme, zatížíme a necháme v chladničce ztuhnout
3. Naplněné hermelíny obalíme v hladké mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích a rozdrcených kukuřičných lupíncích
4. V pánvi na rozpáleném oleji hermelíny usmažíme po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy