Hermelín naplněný žampiony orestovanými na cibulovém základě spolu s oříšky a petrželkou, obalený v mouce, vejcích a drcených kukuřičných lupíncích (cornflakes), usmažený dozlatova.
Ingredience:
200 g | drcených kukuřičných lupínků (cornflakes) |
120 g | žampionů |
50 g | hladké mouky |
50 g | nahrubo mletých vlašských ořechů |
30 g | másla |
4 ks | hermelínů |
2 ks | jarní cibulky |
2 ks | vajec |
nasekaná zelená petrželka | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Na rozehřátém másle orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné, na malé kousky nakrájené žampiony, přidáme nasekanou petrželku, nahrubo mleté ořechy, osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme vychladnout
2. Hermelíny rozkrojíme, mírně vydlabeme, naplníme připravenou nádivkou, přiklopíme, zatížíme a necháme v chladničce ztuhnout
3. Naplněné hermelíny obalíme v hladké mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích a rozdrcených kukuřičných lupíncích
4. V pánvi na rozpáleném oleji hermelíny usmažíme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.