REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky z taveného sýra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usmažené sýrové karbanátky podávané nejlépe na plátcích chleba potřených hořčicí, hojně posypané cibulí.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
250 gtaveného sýra bez příchuti, například tavený ementál
120 gtuku na smažení
50 gjemné strouhanky
50 mlmléka
3 ksvejce
petrželka nebo pažitka
sůl

Postup:

1. Tavený sýr nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme podle chuti sůl, celá vejce, mléko, jemně nakrájenou petrželku nebo pažitku a vše dobře promícháme, strouhanky přidáme jen tolik, aby jsme získali dobře zpracovatelné těsto
2. Tvoříme malé karbanátky, které smažíme na rozpáleném tuku po obou stranách dočervena
3. Podáváme nejlépe na krajíčcích čerstvého chleba pomazaných hořčicí, posypané jemně nakrájenou cibulí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy